Buurtkrant Juli 2021

BUURTKRANT

Jaargang 36 nr. 2                                                                                                                                                     juli 2021

website: www.buurthuisdelocht.be                                                  e-mail: info@buurthuisdelocht,be


Het buurtcomité wenst u en uw familie een gezellig

Locht Fieëst 27, 28 en 29 augustus ‘21

Vrijdag, 27 augustus ‘21

Zettersprijskamp

Om 20u zetten we Locht Fieëst in met onze zettersprijskamp in het buurthuis. De winnaar ontvangt een  geldprijs van €50 en eeuwige roem.

 

Zaterdag, 28 augustus ‘21: 

barbecue, vuurshow en kermisattracties

Geen Locht Fieëst zonder kermisattracties. Het is ons gelukt om enkele kermiswagens te engageren om er weer een echt Fieëst van te maken.    Vanaf 17u. openen zij hun kramen.

Onze traditionele barbecue kon begin juli niet doorgaan. Maar is nu verplaatst naar kermiszaterdag vanaf 18u. Deze keer zorgt cateraar Barbelicious voor de hongerige magen. De cateraar heeft een menu samengesteld voor ons en u mag eten à volonté.

Dit alles kunnen we u aanbieden voor de prijs van €10 voor een volwassene en €5 voor een kind (beneden 12 jaar). Dranken zijn dit jaar wel betalend; €3 voor sterke bieren en €2 voor pils of frisdrank. De barbecue is in buffetvorm. U gaat naar het buffet en kiest uit wat u wil eten.

Bij deze buurtkrant hoort nog een inschrijvingsbewijs voor de barbecue.

Let wel : inschrijven (enkel voor inwoners van de Locht) en vooraf betalen bij Benny Schepers, Nethestraat 3 uiterlijk op 14 augustus ’21.  Omwille van organisatorische redenen kunnen wij na deze datum geen inschrijvingen voor de barbecue meer aannemen.

Om 21u. is er een spectaculaire vuurshow van Circus Paljasso.  Aansluitend is er in onze feesttent een optreden van DJ Marcel van FM Goud.

Zondag, 29 augustus ’21:

rommelmarkt, boerenmarkt, eucharistieviering,

straattheater, kermisattracties

Rommelmarkt. Vanaf 9u. kan je op zondagmorgen langs de straten rond het buurthuis rondneuzen tussen spulletjes die diverse standhouders te koop aanbieden. Iedereen is welkom om te kopen en te verkopen.

Boerenmarkt. Producenten verkopen verse groenten en fruit, aardappelen, zuivel…

Wil je nog een standplaats reserveren op de rommelmarkt of boerenmarkt; neem dan contact op met Erik Agten op 0474/67 09 84

 Het Rode Kruis heeft ook een stand op de markt. U kan bij hen terecht voor alle mogelijke info.

Eucharistieviering

Om 11u. wordt er een ‘Hoogmis’ opgedragen in het buurthuis. De viering wordt naar goede gewoonte opgeluisterd door zangkoor de Kempengalm uit Eksel.

Receptie

Aansluitend op de viering is er een receptie (tot 13u) die u wordt aangeboden door de buurtwerking.

De kermisattracties gaan ’s namiddags open. Verder hebben we nog gezorgd voor een gigantische hindernisbaan  en allerlei attracties van DOE.

 

Straattheater

Vanaf 14u trekken rond de straten van het buurthuis allerlei artiesten :

    • New Scientists : wetenschap op een ludieke manier. Zij berekenen oa hoe goed uw relatie met uw partner nog is en geven bijbehorend relatie-advies.

    • Pizza Mama Marinais een mobiel, authentiek pizzarestaurant. Dit alles in een zeer gezellig en warm Italiaans decor waar de houtoven centraal staat. De Vespa-driewieler en vintage keuken zorgen voor een sympathieke sfeer. Gepassioneerde koks-acteurs staan in voor een vlotte en originele bediening. Niemand zal het bezoek aan dit restaurant vergeten. Niet alleen de uitzonderlijke bediening maar ook de sensationele smaak van deze pizza zal een onuitwisbare indruk nalaten.
    • Pappie Cool. Een begenadigd ballonkunstenaar die bijna alle dieren kan maken met zijn ballonnen.

’s Namiddags is er op het basketterrein een optreden van een line-dancegroep. Je mag dan uiteraard ook meedansen.

Rond 17u30 geeft de Koninklijke Fanfare Eendracht uit Eksel een gastoptreden. Zij sluiten Locht Fieëst af met een spectuculair optreden want ook zij zijn blij dat ze weer voor een live-publiek kunnen optreden.

Aansluitend is er ons praatcafé. Uiteraard staat er ook nog een frituur en een ‘crèmekar’.